5 könyv dizájnereknek

1. Book of Design – A design könyve

A design könyve

A Book Of Design a design világáról ad átfogó képet, tervezőket, cégeket, termékeket, különböző design megoldásokat mutat be képekkel illusztrálva. E könyv célja a magyar és nemzetközi design bemutatása, bemutatja a legfrissebb hazai és nemzetközi trendeket, aktuális stílusokat, segít ezen felül konkrét tervezők, cégek bemutatásával és elérhetőségeikkel. A könyv szórakoztat, ízlést formál és inspirál is. Fejezetei a legnépszerűbb design területeket mutatja be, mint az Érzéki design, Tárgyak-terek, Divat- ékszerek, Portrék a divat világából, Design szervezetek.

2. Judith H. Miller: Design – A forma művészete a 19. sz. végétől napjainkig

A forma művészete

Judith Miller Design című albuma tulajdonképpen egy kézikönyv tapasztalt vagy épp még csak kezdő gyűjtők számára. Könyvében bemutatja az egyes korszakok fontos tervezőit és az általuk tervezett tárgyakat,: bútorokat, üveg- illetve fémtárgyakat, kerámiákat, melyeket fotókkal illusztrál. A könyvben még ötletekkel, tanácsokkel, árlistákkal is segíti az olvasót.

A fotók mellett a könyv tartalmaz minden tudnivalót, amikre a gyűjtőknek szüksége lehet az adott bútorokról, tárgyakról.

3. Slézia József: Kortárs nemzetközi design

Kortárs nemzetközi design

A szerző a 21.század nagyjából első 10 évének meghatározó nemzetközi formatervezési irányzatait és alkotóit mutatja be érthető módon, olvasmányosan gyönyörű képekkel illusztrálva. Az első fejezetben a design definícióját magyarázza. A másodikban, a design eseményeinek bemutatásán keresztül kaphatunk képet az aktuális és a jövőt meghatározó irányzatokról és trendkoncepcióról. Harmadik fejezetében a környezettudatos és szociálisan érzékeny alkotói szemléletet érzékelteti a formatervezésben. A negyedikben pedig a kortárs nemzetközi design legismertebb és legnagyobb hatású képviselőiből nyújt válogatást, amelyben brazil, német, ausztrál, holland, svéd, japán, amerikai, olasz, spanyol, angol és francia alkotók egyaránt megtalálhatók. A könyvet design, művészeti és műszaki egyetemek, főiskolák hallgatói remekül használhatják tankönyvként.

4.Lakshmi Bhaskaran: A forma művészete – Mozgalmak és stílusok hatása a kortárs formatervezésre

A forma művészete

A forma művészete a 20.század formatervezéséről szól, mégpedig számtalan formatervezéssel kapcsolatos kérdésre ad választ, mint például, hogy milyen alapvető mozgalmak vannak a formatervezésben, milyen stílusjegyek különböztetik meg az egyes korszakokat, kik a kulcsszemélyei. Bemutatja a 20. századra jellemzõ formatervezési mozgalmakat, a fontosabb eseményeket, az alkotókat és alkotásaikat.

5.Eric Chan: 1000 termékdesign – Forma, funkció és technológia a világ minden tájáról

1000 termékdesign

A könyv az elmúlt évek legkiemelkedőbb design termékeit mutatja be a világ minden tájáról különböző termékeken keresztül, a bútoroktól a személyes tárgyakon és a kiegészítőkön át az elektronikai cikkekig. A terméktervezés nagy változásokon ment keresztül az utóbbi években, minden sokkal kompaktabb lett, mégis nagyobb kapacitású, ami jól mutatja, hogy a kevesebb néha több.