Életmentő ötletek játéktárolásra

A gyerekszoba általában a lakás Bermuda háromszöge, ahol akkora a káosz, hogy esély sincs bármit megtalálni, rendet rakni, rendszert tartani. Legalábbis a saját gyerekkoromból nekem úgy rémlik. Általában a gyerekek nem szeretnek pakolni, és különben is mindig mindenre szükség van a zavartalan játékhoz, így igazán kreatívnak kell lenni, ha rá akarjuk venni a gyereket egy kis rendrakásra. Az alábbi megoldásokkal viszont még a rendrakásból is játékot tudunk csinálni, ami aztán mindenkinek nagy haszon, Gyereknek is, szülőnek is.

1. Garázs a falon

Garázs a falon

Forrás: HomeBNC.com

Nem csak praktikus megoldás ez a fali polcokból készített több emeletes garázs, hanem még jól is mutat a gyerekszobában, főleg ha ilyen szépen rendezzük össze a kisautók színeit is, mint itt a képen. Ez például egy cipőtartó polcból lett rögtönözve, és ha megfelelően adjuk be a gyereknek, hogy ez egy garázs, akkor tuti, hogy többet nekünk nem kell kisautókat pakolászni. Ha pedig különböző feladatokkal keverjük a rendrakást, például, hogy az egy színűek kerüljenek egy polcra, akkor még szórakoztatóbb is a dolog, és még fejleszthetjük is vele gyermekünket.

2. Az állatkert

Az állatkert

Forrás: redtri.com

Nagyon praktikus ez a megoldás a plüssök tárolására, mivel nem kell az egész ládát kiüríteni, ha épp a legalsó állatot szeretné a gyerek megkaparintani. Ez általában úgy zajlana, hogy elkezdi kidobálni a játékokat a szoba legkülönbözőbb pontjaira, és ezt addig folytatná rendületlenül, amíg meg nem találja a delikvenst, ami minden bizonnyal a doboz alján bújt volna meg. Majd a nagy örömtől megfeledkezve a környezetről a játékba vetné magát és eszébe sem jutna az eredeti állapot visszaállítása. Na, most ezt akadályozhatjuk meg azzal, ha egy ilyen rácsos tárolót készítünk. A rács szigorúságát enyhíthetjük a vidám színekkel, például ha kislánynak készül, lehet rózsaszín, ha fiúnak, akkor kék, és máris barátságosabb az állatketrec hatása.

3. Zsákbamacska

Zsákbamacska

Ismeretlen forrás

Nekem a legjobban ez a megoldás tetszik, mert a gyerekkoromból jól ismert zsákbamacskára emlékeztet. A legjobb különböző színű anyagokat venni, és olyan kis zsákokat varrni, amire nejlondossziéból kis ablakokat készítünk, hogy bele lehessen látni a zsákokba. Ez nem csak, hogy praktikus, de érdekessé is teszi a pakolást, keresgélést, szinte már az is a játék része lehet. A játékokat típus szerint lehet a különböző színű zsákokba rendszerezni, így már tényleg maga a rendrakás is egy szórakoztató és egyben fejlesztő játékká válik, ami hasznos a gyereknek és a szülőnek is egyformán. A zsákokat pedig akár a falra is akaszthatjuk, így nem a földön foglal el helyet a sok színes zsákbamacska.